|
Pofta Buna ! |
Preparate cu oua de prepelita
Oua fierte I
- 15 oua
- 1 lingurita sare de bucatarie
- 1 lingurita otet
Ouale se introduc intr-un vas cu apa rece in care s-a adaugat sare si otet.
Se obtin:-oua moi la o fierbere de 2-3 minute
oua cleioase la o fierbere de 4 minute
oua tari la o fierbere de 7 minute
Oua fierte II(oua romanesti)
- 15 oua
- 1 lingurita sare de bucatarie
- 1 lingurita otet
Se da apa in clocot, se adauga sarea, otetul si continutul oualelor.Se pot obtine oua moi, cleioase sau tari in functie de cat timp se fierbe
Oua fierte in saramura
- 10-15-30 oua(in functie de capacitatea borcanului)
- frunza de dafin
- sare
- otet
- cimbru
- boabe de mustar
- usturoi
- vin alb
In functie de capacitatea borcanului si a preferintelor se dozeaza ingredientele amintite.
Ouale fierte tari (7 minute) se decojesc, se aseaza in borcane peste care se toarna saramura.Se inchide ermetic borcanul.
Ou crud in lapte(sodou)
- 5 oua crude
- 1 lingurita zahar
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri de rom
Ouale batute se freaca cu zahar, se adauga laptele, romul.Se amesteca bine apoi se bea rece.
Bautura cu ou pentru raceala
- 5 oua
- 1 pahar de apa
- 2 linguri de rom
- 1 felie de lamaie
- zahar
Se bat ouale cu zahar (dupa gust) se adauga romul,apa fierbinte si lamaia.Se bea calda.
Limonada cu ou
- 5 oua
- o lingurita de zahar
- sucul de la o portocala sau de la o lamaie
- 1 pahar de apa rece
Ouale batute cu zahar, se amesteca cu sucul de citrice si se completeaza cu apa.
Oua cu vin
- 10 oua
- zahar
- 1 paharel de coniac
- 1 pahar cu vin rosu
10 oua batute cu zahar(dupa gust) se amesteca cu coniac si vin rosu.Se bea rece.
Oua cu cascaval la cuptor
- 300 gr. cascaval
- 30 oua
- 30 gr. de unt
- 1 pahar de smantana
- sare,piper
Cascavalul se rade pe razatoare.Jumatate din cantitate se pune intr-un vas de inox uns cu unt.Peste cascaval se pun ouale sparte, cu atentie sa nu se desfaca.Se mai pune smantana batuta cu putina sare si piper, iar deasupra se acopera cu restul de cascaval ras.Se introduce la cuptor.Se servesc calde.